Klanten van Planet Internet kregen deze week een mailtje van de provider met als onderwerp 'Planet Internet Vriendenactie'. Het wordt zo langzamerhand ook in Nederland een beproefd concept: bedrijven roepen hun klanten op zoveel mogelijk adressen aan te geven van vrienden en familie, in ruil voor een cadeautje.

Zo ook bij Planet. Bestaande abonnees krijgen een cadeaubon van tien euro – te besteden bij Bol.com – voor iedere nieuwe klant die zich via hen aanmeldt. De actie kent volgens Planet alleen maar winnaars: "Bovendien wordt niet alleen u er beter van; ook de nieuwe abonnees profiteren mee. In de eerste plaats van uw goede advies, maar daarnaast ontvangen ze een forse introductiekorting op het nieuwe abonnement", aldus de isp in de reclamemailing.

De bestaande klanten moeten op een online formulier de gegevens in van een 'vriend, broer, kennis of collega' invullen, inclusief naam, geslacht, e-mailadres en huisadres. "Het formulier kunt u zo vaak gebruiken als u wilt", aldus de enthousiaste provider.

Zodra iemand zich via de bestaande klant heeft aangemeld, ontvangt deze laatste een persoonlijke kortingscode voor de cadeaubon van Bol.com.