RIM is bezig met het ontwikkelen van nfc-telefoons. Vorige week zei co-ceo Jim Balsillie van RIM nog dat in de nabije toekomst aandacht besteed gaat worden aan nfc-technologie. "We zouden gek zijn als we dat niet zouden doen, en we zijn niet gek", zei hij vorige week tijdens de Web 2.0 summit.

Nfc-doorbraak

Het lijkt er op dat "binnenkort" echt binnenkort is. De BlackBerry-maker is op zoek naar een nfc-specialist die er voor moet zorgen dat banken en RIM goed met elkaar kunnen samenwerken om mobiel betalen mogelijk te maken. Dat kan met telefoons die uitgerust zijn met een nfc-chip, een soort rfid-chip die kan zenden en ontvangen. RIM is op zoek naar een "wijs persoon die op één lijn kan komen met banken op nfc-gebied en betalen", aldus Balsillie.

Andere telefoonfabrikanten concentreren zich al langer op nfc-technologie. Nokia is er al jaren mee bezig, tot nog toe met weinig succes. Daar lijkt nu verandering in te komen. Recent besloot ook Apple een nfc-expert in te huren. En ook Google en Facebook zijn bezig met de techniek.

Versus Apple

In onderstaande video een uitgebreid interview met Balsillie tijdens de Web 2.0 summit. Het gaat over nfc, maar bijvoorbeeld ook over de concurrentiestrijd met Apple.