De Amerikaanse advocaat Jack Thompson heeft al diverse rechtszaken tegen uitgevers op zijn naam staan. Thompson klaagt de spelletjesfabrikant aan vanwege de seksueel getinte inhoud van The Sims 2. Hij is daarbij bezorgd om kinderen aan de beelden worden blootgesteld.

Voor The Sims 2 is een patch in omloop die de blur (de gecensureerde delen) verwijdert die de geslachtsdelen van de Sims bedekt als ze bloot in beeld zijn. Daarmee worden het volgens Thompson opeens pornografische afbeeldingen en zijn ze dus schadelijk voor de geest van kinderen.

Dat op die manier ook kinder-Sims bloot kunnen worden weergegeven, zou de aandacht kunnen trekken van pedofielen. Het spel is volgens hem zelfs een heuse pedophile training tool.

Dat de aanklacht van Thompson overtrokken is, blijkt echter al snel na het installeren van de patch. Achter de blur die EA heeft aangebracht gaat namelijk helemaal niets schuil. De Sims hebben helemaal geen geslachtsdelen. Achter de blur blijken de Sims er uit te zien als een etalagepop, dus zonder genitaliën.

Na deze ontdekking heeft Thompson zijn aanklacht wat afgezwakt. Hij stelt nu niet langer dat EA bewust seksueel getinte inhoud in het spel heeft gestopt, maar dat het bedrijf niets doet om het seksueel getint modden van het spel tegen te gaan.