De woordvoerder van het Zweedse consumentenagentschap, Marianne Aabyhammar, lichtte de bezwaren van de Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen en Zweden toe: "de voorwaarden van Itunes zijn illegaal in alledrie de landen." Verder verklaarde Aabyhammar tegenover Engadget: "Als Itunes de voorwaarden niet aanpast, stappen we wellicht naar de rechter."

Denemarken en Frankrijk maakten zich eerder kwaad over de manier waarop Itunes met digitaal rechtenbeheer, drm, omgaat. In Frankrijk leidde dit tot een wetsvoorstel dat Apple zou moeten verplichten om de Itunes-muziek afspeelbaar te maken op alle digitale muziekspelers.

In Groot-Brittannië riep de belangenvereninging van de muziekindustrie Apple onlangs op om de 'ongezonde' dominantie te beëindigen en consumenten toe te staan de Itunes-muziek op andere spelers dan de Ipod af te spelen.

In Zweden en Noorwegen richten de bezwaren zich meer tegen de algemene voorwaarden van de Itunes-winkel. Gebruikers moeten zich akkoord verklaren met voorwaarden die in beide landen in strijd zijn met de wet. Het gaat onder andere om het recht van Itunes om de gebruiksrechten na aanschaf van de muziek aan te passen. Daarnaast pleit Apple zichzelf vrij wanneer er schade aan apparaten ontstaat door het gebruik van Itunes-software.

Apple maakt in de algemene voorwaarden gebruik van Engelse wetgeving die op een aantal punten afwijkt van de Scandinavische wetten. De Noorse ombudsman droeg Apple eerder op om voor 21 juni de algemene voorwaarden aan te passen aan de wetten van het land.