Volgens Tatjana Mühlthaler van D-rec.com voorziet het concert op usb-schijf in een grote behoefte. Vaak maken fans tijdens concerten stiekem opnamen. Di-rec.com doet het legaal, dus met afdracht van auteursrechten. Ook kunnen met behulp van vouchers nummers van de website worden gedownload.

Tatjana Mühlthaler en partner Benjamin Bailer, in het verleden beiden werkzaam voor platenmaatschappij BMG, hadden al eens een plan om een video-on-demand-dienst voor muziekvideo's op te zetten, maar dat kwam niet van de grond.

Het bedrijf zet zelf opnameapparatuur neer bij concerten en tapt dus niet af van het geluidsysteem (PA). Een eerste test vond in juni plaats tijdens Nova Rock 2007 en afgelopen weekend was het bedrijf op het Taubertal Festival in Duitsland. Het bedrijf beperkt zich voorlopig tot concerten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Nu de cd verkopen teruglopen, zou de verkoop van live-concerten in mp3 voor inkomsten kunnen zorgen. Helemaal nieuw is dit idee overigens niet: sommige groepen verkopen hun live-concerten al op cd, maar dan moet telkens een cd-pers of -vermenigvuldiger worden meegesleept. De Canadese groep The Barenaked Ladies verkoopt de opnamen van zijn eigen concerten al op een usb-drive.