Het onderzoek is gehouden onder verschillende managers in de tech-industrie en daaruit bleek dat ongeveer driekwart van plan was mensen aan te nemen die actief zijn in de open source-wereld. 59 procent had verregaande plannen om open source-medewerkers aan te nemen.

Het rapport bevat ook goed nieuws voor "open source-werknemers" die al een baan hebben. Vier op de vijf managers die deelnamen aan het onderzoek gaven aan hun open source-medewerkers te willen behouden en ze te stimuleren zich nog meer te verdiepen in de open source-wereld.

Steeds aantrekkelijker

Jim Zemlin, executive director van de Linux Foundation, zegt dat deze trend steeds groter wordt voor mensen die werkzaam zijn in de open source-wereld. "Het is een 'verkopers'-markt en deze markt wordt steeds aantrekkelijker voor open source-professionals."

"Nu er steeds meer open source projecten worden ontwikkeld, is het verstandig voor open source-professionals hun skillsets uit te breiden en meer ervaring op te doen inclusief DevOps en netwerken," aldus Zemlin.

De meest gevraagde subset binnen de open source-wereld is OpenStack en de cloud. 51 procent van de respondenten zegt dat er het meest wordt gevraagd om mensen met cloud-expertise en dat netwerk-technologie op de tweede plaats terecht komt met 21 procent.