Geïnteresseerden kunnen zich nu opgeven voor de cursussen. De modules leveren 5 studiepunten (ECTS) op en kosten 380 euro. De universiteit geeft korting aan vroege aanmelders.

De onderwijsplannen werden al in februari 2009 aangekondigd. De Free Technology Academy beoogd met de cursussen iets doen aan het kennistekort over open source bij de veel ict’ers, beleidsmakers en docenten.

Virtuele lesomgeving

De Free Technology Academy biedt in januari 2010 twee modules aan. Een gaat in op het concept van vrije software en open standaarden. De andere biedt praktische kennis over het beheer van Linux-systemen. Vanaf april komen daar modules over applicatie-ontwikkeling en geld verdienen met open source bij. De lessen worden gegegeven gegeven in een virtuele lesomgeving.

De Free Technology Academy is een initiatief van de Open Universiteit Nederland en de Open Universiteit van Catalonië, onder coördinatie van het Free Knowledge Institute Amsterdam. Het project kreeg voor dit plan 300.000 euro van de Europese Commissie.

Gratis lesmateriaal

Al het cursusmateriaal wordt ook aangeboden op de website van de Free Technology Academy. Geheel in lijn met de 'open' gedachte zal al het leermateriaal vrij toegankelijk zijn.