De Sun Connector for SharePoint Server is een commerciële extensie die van OpenOffice.org of StarOffice een SharePoint-client maakt. Gebruikers kunnen dus documenten in- en uitchecken op de SharePoint Server om die documenten dan te kunnen doorzoeken, aanpassen, enzovoorts. Dat alles gebeurt vanuit het open source-kantoorpakket.

De extensie breidt ook de server front-end uit, zodat die documenten met OpenOffice.org kan laden. Net zoals SharePoint dat nu al kan met Office 2003 van Microsoft. De extensie geeft de SharePoint Server bovendien de mogelijkheid om te zoeken in ODF-documenten.

Ondersteuning voor 2007

Versie 1.1 van de extensie ondersteunt nu ook Microsoft Office SharePoint Server 2007 (MOSS 2007), naast de eerder al ondersteunde Microsoft Windows SharePoint Services 2003 (WSS 3.0). Op de clients vereist de extensie Windows 2000 (SP2 of hoger), XP, 2003 of Vista, naast natuurlijk OpenOffice.org (versie 3.1 of hoger), StarOffice (9.1 of hoger), of StarSuite (9.1 of hoger). Bovendien moet er op de client Java 1.5 Update 6 of hoger staan.

Er kleven nog enkele minpunten aan de Sun Connector for SharePoint Server 1.1. Zo moet bij een gedeelde installatie elke gebruiker de licentie accepteren. Daarnaast zijn de gebruikersnamen en wachtwoorden na een herinstallatie nog altijd geregistreerd. Verder kan een document met een OLE-object opeens de status alleen-lezen krijgen als het wordt opgeslagen.

20 dollar

Sun verkoopt de extensie voor 19,95 dollar voor OpenOffice.org-gebruikers en biedt gratis voor gebruik in StarOffice en StarSuite. Support is inbegrepen in de Sun Software Service Plans voor OpenOffice.org, respectievelijk StarOffice en StarSuite. Gebruikers moeten die afzonderlijk aanschaffen. Er is ook een gratis Sun Connector for Alfresco CMS voor gebruikers die aan de serverkant het open source SharePoint-alternatief Alfresco hebben.

Bron: Techworld.nl.