De Nederlandstalige versie van OpenOffice.org 2.0.1 is gratis te downloaden op de pagina van het Nederlandse vertaalproject.

OpenOffice.org 2.0 bestaat onder meer uit een tekstverwerker, spreadsheetprogramma, presentatieprogramma en een nieuwe databasemodule. Het kantoorpakket werkt met open, op component gebaseerde api's en een op xml gebaseerd bestandsformaat (OpenDocument). Gebruikers zijn zo verzekerd van een blijvende toegang tot hun documenten, garanderen de makers. Ook wordt volledige compatibiliteit beloofd met andere kantoorpakketten, zoals Microsoft Office.

De software, die door vrijwilligers en professionele programmeurs werd ontwikkeld, was internationaal al twee maanden beschikbaar. "De vertaling is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen Sun Microsystems en een team van enthousiaste vrijwilligers uit het Nederlandse taalgebied", aldus Simon Brouwer, projectleider van nl.openoffice.org.

Het Nederlandse team werkt ondertussen verder aan de verbetering van de spellingscontrole en de vertaling van de documentatie. Ook probeert het zoveel mogelijk publiciteit te genereren in Nederland en België.