Wie een week geleden naar 'jew' zocht, zag als eerste resultaat Jew Watch, een propagandasite die gebruikt wordt door nazi's, volgens The Jerusalem Post. Zo werd op Jew Watch onder het kopje 'Revisionists' de moord op zes miljoen Joden ontkend.

Joodse organisaties hebben geschokt gereageerd op resultaten van Google. Een woordvoerder van de zoekmachine legt per e-mail uit dat de resultaten via algoritmes worden samengesteld. Hoe oprecht of smakeloos een site is, kan door de computer niet worden bepaald. Google zou bovendien niet in staat zijn om de resultaten zelf aan te passen.

Daniel Sieradski, een voorvechter van de Joodse cultuur, heeft inmiddels via 'Google Bombing' geprobeerd Jew Watch van de eerste plaats in Google te krijgen. Google Bombing is het 'misleiden' van de zoekmachine door massaal een bepaalde term aan een bepaalde pagina te verbinden. En met succes. Jew Watch is inmiddels afgezakt naar de tweede plaats. De eerste link gaat nu naar online encyclopedie Wikipedia.

Een man uit New York is een online petitie gestart en verzamelt namen van mensen die vinden dat Google de site Jew Watch uit de index moet verwijderen. Op de site waren dinsdag al bijna drieduizend reacties binnengekomen.

De oprichter van Jew Watch was niet voor commentaar bereikbaar.