Uit cijfers die bureau Comscore vrijdag publiceerde, blijkt dat Google's Android besturingssysteem nauwelijks aan populariteit wint in de Verenigde Staten. Sterker nog, in de maand mei kreeg Apple er 1,3 miljoen iPhone-klanten bij, terwijl er juist 100.000 minder gebruikers van Android waren.

Samsung laat als enige Android-leverancier een toename in marktaandeel zien en neemt in omvang toe van 27 procent in februari naar 27,8 procent in mei. Motorola blijft in marktaandeel gelijk, terwijl LG en HTC juist 0,3 procent moeten prijsgeven.

Apple's iPhones doen het nog steeds buitengemeen goed in de Verenigde Staten. Hoewel iOS in vergelijking met Android qua omvang al een tijdje op een verre tweede plek staat, steeg het marktaandeel van de iPhone met 0,6 procent naar 41,9 procent. Apple is daarmee het absolute nummer 1 merk in de VS.

Einde BlackBerry en Symbian komt heel nabij

Wat verder opvalt in de cijfers is dat Microsoft met Windows Phone in de eerste maanden van dit jaar helemaal niets wist te winnen in de VS en dat BlackBerry en Symbian langzaam uit de statistieken verdwijnen. De grote vraag is of zij komende maanden door nieuwe spelers als Sailfish, Firefox, Tizen en Ubuntu verdreven kunnen worden.