Retecool.com publiceerde deze week een bericht over TGI-Unlimited, een klein webdesignbedrijfje. Eén van de medewerkers van het weblog, beter bekend als Reet, kraakte de site van TGI-Unlimited af.

"Ik kreeg drie reclamemailtjes van TGI-Unlimited. Toen ben ik op de site gaan kijken, maar ik vond de website helemaal niet professioneel. Dat heb ik ook online geschreven", aldus Reet tegenover WebWereld.

Nadien lijkt de situatie uit de hand te zijn gelopen. 'Reet' zegt vrijdag 'twee dreigmailtjes' te hebben ontvangen van hostingbedrijf Natsoft, waarin hij beschuldigd wordt van laster omdat hij TGI-Unlimited verantwoordelijk houdt voor het versturen van spam. TGI-Unlimited is bevriend met Natsoft en zou de site van het hostingbedrijf ook ontworpen hebben.

Natsoft zegt bestookt te zijn met vele valse website aanvragen en ping-verzoeken en verwijst zijn bezoekers inmiddels door naar de site Klikhierniet.tk.

Het hostingbedrijf heeft contact gezocht met Veens Media, het hostingbedrijf waarmee Retecool eerder deze week in de clinch lag. Een klant van Veens Media, First Class Entertainment, werd door Retecool ook beschuldigd van het versturen van spam.

Hierna werden de sites van Veens Media en First Class Entertainment onder vuur genomen met hulp van de zogeheten Braatolizer, een programmaatje waarmee internetters in hoog tempo formulieren op sites kunnen invullen.

Aangifte

Natsoft zou samen met nog vier of vijf andere bedrijven bij de politie aangifte willen doen. Veens Media heeft inmiddels al een klacht over Retecool.com bij de politie ingediend.

In het verleden heeft Retecool.com deze Braatolizer al verscheidene malen ingezet tegen sites waarvoor werd geadverteerd via spam.

<i><b><FONT COLOR="#CC0033">Update</FONT>, 15:20 uur:</b> In het eerdere bericht stond dat Retecool.com een bericht had geplaatst over Natsoft. Dit is aangepast in TGI-Unlimited.</i>