ING kampte vanmiddag wederom met een storing. ING woordvoerder Daan Heijbroek: "Een deel van de klanten ondervond problemen bij het verrichten van betalingen via MIJN ING en iDEAL." Volgens Heijbroek gaat het om een klein gedeelte van de klanten. "Het blijkt dat ongeveer één op de acht pogingen om te internetbankieren mislukte."

Excuses ING-topman

Mobiel bankieren werkte volgens Heijbroek nog wel. Specialisten werken vanmiddag hard aan het oplossen van het probleem. De problemen zijn rond half drie begonnen en rond half vier opgelost. De oorzaak van de storing is één van de applicatieservers die niet functioneerde. Het herstarten van de server bleek volgens Heijbroek voldoende om het probleem op te lossen.

ING-topman Jan Hommen bood vorige week zijn excuses nog aan voor de recente ict-storingen. Hij beloofde dat er alles aan gedaan wordt om de storingen in de toekomst te voorkomen.

In januari maar ook februari stapelden de storingen zich op. Regelmatig konden klanten niet bij hun rekeningen komen. Ook de app en iDeal lagen er toen regelmatig uit. Ook waren er problemen met het bereiken van spaar- en beleggingsrekeningen.

Eerder deze week kondigde ING aan naar aanleiding van de storingen de ICT-infrastructuur om te gooien.

Update: Oorzaak storing en tijdstip einde storing toegevoegd.