Op de pagina met servicemededelingen van Planet Internet werd donderdagavond even na tien uur melding gemaakt van de storing. "Wegens een storing kan het op dit moment voorkomen dat u niet kan bellen of gebeld kan worden indien u gebruikmaakt van Internetplusbellen", aldus de melding.

KPN biedt verder zijn excuses aan zegt toe 'alles in het werk te stellen' om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Of gebruikers van de gecombineerde internet- en telefoniedienst wel gebruik kunnen maken van internet, is niet bekend.

Volgens KPN-woordvoerster Caroline Ubachs ging het om een kortstondige landelijke storing. "Klanten konden tussen 21.30 uur en 22.30 geen gesprekken opbouwen of ontvangen." Volgens de zegsvrouw ondervonden sommige klanten ook vrijdagochtend nog hinder van de storing. "Sommige IPB-abonnees konden geen gesprek opbouwen. Als ze het echter vervolgens nog een keer probeerden, lukte het wel." Ook die problemen zouden vrijdagochtend rond 10.15 zijn opgelost.

Ubachs betreurt dat klanten van Internetplusbellen opnieuw getroffen zijn door een storing. Over de oorzaak van beide storingen wilde Ubachs alleen kwijt dat het 'iets technisch' is.

Afgelopen maandag konden de 150.000 abonnees van Internetplusbellen ook het grootste deel van de dag niet bellen. De oorzaak van die storing, die maandagnacht werd verholpen, wordt nog door KPN onderzocht.