Medeoprichter van AOL Steve Case verzamelde een team van louter zwaargewichten, waaronder een voormalige ceo van MasterCard International, in zijn nieuwe payment-bedrijf Revolution Money.

Deze week lanceerde Revolution Money de RevolutionCard, een credit card met PIN-bescherming. De naam van de rekeninghouder en het rekeningnummer zijn niet op het pasje gedrukt om de gebruiker anoniem te houden en identiteitsdiefstal te voorkomen. De kaart is voor de Amerikaanse markt bedoeld en kost de verkopende partij aanzienlijk minder in het gebruik.

Daarnaast wil Revolution Money later dit jaar met de Revolution MoneyExchange een PayPal-achtige online transactiedienst op de markt brengen. Consumenten kunnen daarmee zonder kosten online geld naar elkaar overmaken en van en naar hun bankrekening schrijven.

Het is de bedoeling dat gebruikers ook via sociale netwerken en instant messaging geld naar elkaar kunnen overmaken. Op dit moment is de dienst alleen in een beta-versie op uitnodiging beschikbaar. Revolution Money wil zelf geld verdienen aan premium diensten.

"Traditionele, en zelfs online partijen brengen bij elkaar miljarden dollars aan 'fees' in rekening die uiteindelijk door de consument betaald worden," zei Case in een persverklaring. "Dus we hebben een innovatief web 2.0 bedrijf ontworpen gebaseerd op de nieuwste technologie om het decennia-oude systeem omver te werpen. Het doel is om het meest toegankelijke, makkelijke en veilige betalingssysteem te bouwen dat het geld terugbrengt waar het hoort: in de zakken van de consument.'