Eerder ontsloeg de automatiseerder Raman omdat de directeur contractvoorwaarden achterhield voor commissarissen en aandeelhouders. Zo houdt TIE Raman verantwoordelijk voor een overeenkomst met Samar BV, het bedrijf van de broer van Raman, die door de rechter werd ontbonden. De overeenkomst bleek ongunstig voor het Tie.

Waarnemend directeur Jan Sundelin zegt blij te zijn met de schikking. "Contractueel had hij een bedrag van 1,3 miljoen moeten krijgen", stelt de ceo in een gesprek met Webwereld. Daarnaast bepaalde de rechter dat Raman beschikbaar moet blijven als adviseur. Volgens Sundelin weet Raman als oprichter van het bedrijf een hoop dingen waar anderen geen kennis van hebben, maar hij verwacht dat het contact tot een minimum beperkt zal blijven.

Tweede rechtszaak

Naast de zaak tegen Raman loopt er nog steeds een rechtszaak tegen Samar BV. Het is nog niet duidelijk of die zaak nog invloed zal hebben op de omzet van Tie. De huidige schikking gaat alleen over de beëindiging van Ramans dienstverband.

Sundelin is blij dat TIE zich eindelijk weer op de toekomst kan richten vanuit een nieuwe vestiging in Hoofddorp. "Dit is gunstig voor het bedrijf." Raman laat weten tevreden te zijn met de schikking. "Als oprichter van TIE wens ik het bedrijf alle succes."