Maar wat een kleine 19 miljard dollar al niet voor elkaar kan krijgen. Gisteren kocht Facebook de populaire en als een komeet groeiende mobiele chatapplicatie. Acton deed zijn uitspraak in december 2013 tegenover techmagazine Wired, dat het gehele interview in maart publiceert. Daarin komt ook medeoprichter Jan Koum aan het woord, die er in mei 2009 voor zorgde dat WhatsApp een cross-platform messenger app werd.

Lees ook:

Facebook krijgt eindelijk mobiele nummers in handen Facebook koopt Whatsapp voor 16 miljard dollar WhatsApp groeit met 30 miljoen gebruikers per maand

De twee oprichters hebben een gezamenlijk verleden bij Yahoo. Een groot bedrijf waar zij zich slecht thuis voelden. Het doel was om samen na het oprichten van een eigen startup op eigen benen te blijven en de hemel te bestormen.

'Onafhankelijk blijven'

Koum: "We werkten in een groot bedrijf en we waren niet gelukkig. Facebook, Google, Yahoo - er zijn overeenkomsten. Geen van deze bedrijven heeft zich verkocht. Door onafhankelijk te blijven waren zij in staat om een geweldig bedrijf op te bouwen. Dat is ook hoe wij er over denken.

Acton ging nog een stapje verder. "Ik maak me zorgen over wat een bedrijf zou doen met onze mensen: we hebben zo'n grote belofte gemaakt aan onze gebruikers -geen advertenties, geen gimmicks, geen games- dat het vreselijk onethisch zou zijn wanneer iemand ons koopt. Het gaat in tegen mijn persoonlijke integriteit."