Dat heeft Ben Fathi, bij Microsoft verantwoordelijk voor de divisie Windows Core Operating System, vorige week gezegd tijdens de RSA beveiligingsconferentie in San Francisco.

De tijd die zit tussen de verschijning van Vista en het nieuwe besturingssysteem is vergelijkbaar met de periode die verstreek tussen service pack 2 (SP2) voor Windows XP en Vista: tweeënhalf jaar.

Welke codenaam het nieuwe besturingssysteem meekrijgt, is niet geheel duidelijk. Vorig jaar noemde Microsoft 'Vienna' als naam voor de opvolger van Vista, maar Fathi wil niet bevestigen welke naam Microsoft nu intern gebruikt voor de Vista-opvolger.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Vienna een veel radicalere breuk met het verleden zou vormen dan Vista. Veel details over de Vista-opvolger wil Fathi echter nog niet geven. "Het is te vroeg om daar over te praten. Maar ik denk dat je er de komende maanden meer en meer over zult horen."

Microsoft denkt onder meer na over de introductie van hypervisors: een virtualisatieplatform dat het mogelijk maakt om tegelijkertijd verschillende besturingssystemen te gebruiken op een computer.