De definitieve broncode van de opvolger van Windows 98 zou in mei af zijn. Volgens de site WinInfo, die geheel is gewijd aan Windows, wil Microsoft Windows ME op 26 mei introduceren. Paul Thurrott, maker van WinInfo, verklaart zijn bronnen niet. Microsoft wil niet reageren op het bericht van Thurrott.

"We weten nog niet wanneer beta 3 beschikbaar komt", verklaarde een woordvoerder tegen PC World. "Windows Millennium Edition wordt in ieder geval dit jaar geïntroduceerd, we hebben nog geen datum die we bekend willen maken."

Naast WinInfo is noemt PC World nog een site, Beta Test, waar de stellige overtuiging heerst dat Windows Me in mei klaar zal zijn. De site meldt dat de software in mei klaar voor productie is en het pakket in juni te koop zal zijn.

Volgens betatesters lijkt Windows ME erg op Windows 98. Er zijn wel enkele handigheidjes ingebouwd. Zo wordt Winzip, een utility voor het inpakken van bestanden, overbodig. "Zip-bestanden zien er uit als mappen en kunnen direct geopend worden", schrijft een betatester in op Beta Test.

Windows Millennium Edition is waarschijnlijk de laatste editie van de Windows 9x serie. Na deze versie zal het besturingssysteem voor de consumentenmarkt dezelfde kern hebben als het OS voor de zakelijke gebruiker. Microsoft introduceert de nieuwste versie van dat systeem – Windows 2000 - op 17 februari.Eerdere relevante berichten: Europese Commissie onderzoekt Windows 2000 (10 februari 2000) Microsoft promoot Windows 2000 met webstrijd (02 februari 2000)