Op het User Experience Event bij partner AMIS in Nieuwegein showt Oracle de gebruikersinterfaces van de toekomst. Met behulp van de vooruitstrevende ontwerpen van andere bedrijven zoekt de softwarereus naar toepassingen voor zijn eigen zakelijke programma's.

Een team gebruikservaring-specialisten van Oracle reist de ganse wereld rond om in de dagelijkse praktijk te ontdekken welke interface werkt en waarom. Afgelopen week deden zij even Nederland aan om gebruikers te observeren. Computerworld.nl was erbij.

Hoe kan bijvoorbeeld een robotarm op termijn gebruikt worden om veilig op afstand werkzaamheden te verrichten? En wanneer is spraakbesturing echt efficiënt? Wat kunnen we leren aan de hand van eye-tracking: alleen waar welke advertenties moeten staan of zit hier ook qua softwarebesturing een toekomst in? Is Google Glass niet gewoon een zakelijk product?

Allemaal vragen die onder meer Michael LaDuke en Mark Vilrokx van het Oracle User Experience-team uit Redwood onderzoeken. Zij zijn samen met onder meer vicepresident Jeremy Ashley van Oracle's applicatie-ontwerpteam naar Nederland gekomen om studenten én partners kennis te laten maken met toekomstige gebruikersinterfaces.