Het verzoek voor toekenning van die rente is vrijdag ingediend bij de rechter. Oracle stelt daar recht op te hebben vanwege de diefstal van software door een dochteronderneming van SAP. Die Duitse softwareproducent heeft het Amerikaanse supportbedrijf TomorrowNow overgenomen dat onterecht Oracle-software en documentatie heeft gedownload.

Gestolen software

TomorrowNow, en SAP, hadden geen licenties voor die programmatuur. Vanwege deze softwarediefstal heeft een jury eind vorige maand al een schadevergoeding toegekend. Dat bedrag van 1,3 miljard dollar is gebaseerd op de waarde van de in 2005 en 2006 gestolen software. Oracle stelt nu dat er nog rente komt bovenop die misgelopen licentie-inkomsten.

SAP heeft al 120 miljoen dollar betaald aan juridische kosten voor Oracle. Samen met de 1,3 miljard en de nu geëiste 211 miljoen komt het totaal op 1,63 miljard dollar. Eiser Oracle stelt dat het toegewezen krijgen van rente die stamt van vóór een uitspraak 'routine' is in rechtszaken om auteursrechten. SAP reageert tegenover PC World dat Oracle zeker geen recht heeft op rente. Het bedrijf overweegt nog in beroep te gaan tegen de opgelegde boeten van 1,3 miljard.