“Het is hoogst onwaarschijnlijk dat we een dergelijk bedrag gaan uitgeven de komende vijf jaar”, reageert de softwarereus. Volgens een bericht op Fortune.com zou Oracle’s co-president het bedrag van 70 miljard dollar voor overnames hebben genoemd tijdens de Fortune Brainstorm Tech-conferentie.

Oracle haastte zich afgelopen vrijdag om een "verheldering" te geven van de uitspraken van topman Phillips. “Ondanks dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat we een dergelijk bedrag zullen uitgeven in de komende vijf jaar, blijven we opportunistisch en als de marktcondities het toelaten zullen we bedrijven opkopen als die kunnen bijdragen aan onze strategische doelen", zo stelt het bedrijf in een verklaring.

Financiering voor overnames

De precieze woorden van Phillips zijn moeilijk te achterhalen, schrijft Webwerelds Amerikaanse zustersite Infoworld.com. Die heeft bij Fortune.com navraag gedaan naar de exacte bewoordingen.

Oracle heeft wel begin deze maand nog een nieuwe tranche aan schuldpapieren uitgegeven, waarmee het 3,25 miljard aan financiering ophaalde. Het bedrijf vermeldde daarbij dat dat geld onder meer zal worden gebruikt voor "toekomstige overnames". Oracle is op dit moment nog bezig om de overname van Sun Microsystems te verwerken.

Bron: Channelworld.