Dat Amerikaanse bedrijf gebruikt software van Oracle voor zijn online-muziekdienst, maar heeft daar al maanden niet voor betaald. Het gaat om een factuur van 1,8 miljoen dollar voor gebruik van zijn database en software voor database provisioning.

Oracle beweert dat Qtrax een cheque voor dat bedrag in november vorig jaar heeft gestuurd, maar dat die cheque door de bank werd geweigerd. Het p2p-bedrijf kon dat bedrag kennelijk niet betalen. Na diverse pogingen de achterstallige betalingen te innen, klaagt Oracle de klant nu aan.

'Duurt wat langer'

Ceo Allan Klepfisz van Qtrax gaf vorige week in een zeer lijvige blogposting toe dat zijn bedrijf inderdaad betalingstermijnen heeft gemist. Hij schrijft dat hij worstelt om het geld bijeen te krijgen en dat "het onmogelijke wat langer duurt".

De ceo zegt nu vol vetrouwen te zijn dat zijn bedrijf daadwerkelijk het geld heeft gevonden dat het eerst al dacht te hebben. Qtrax heeft nieuwe financiering, blogt Klepfisz. "Je bent nooit zeker van financiering tot het geld op je bankrekening staat. Maar dit zou het nu wel moeten zijn. We hebben nooit eerder zoveel geld toegezegd gekregen met zoveel zekerheid. Van bronnen die we vertrouwen."

Boude claims

Qtrax is een online-muziekdienst die de muziekbestanden voorziet van kopieerbeveiliging (drm) en zijn inkomsten haalt uit advertenties. De dienst is in januari vorig jaar van start gegaan. De aanbieder claimde aanvankelijk licentieovereenkomsten te hebben met de vier grote platenlabels, maar dat was toen nog niet zo. Later zijn er wel deals gesloten met de muziekmaatschappijen.