Oracle zet de vijf jaar voortslepende rechtszaak rond voormalig dienstverlener TommorowNow door. SAP werd in november 2010 schuldig bevonden aan diefstal van software en klantendata van Oracle.

Beide partijen waren het na jaren procederen deze zomer eens over een vredesaanbod van 306 miljoen dollar. Nu blijkt dat Oracle daar toch geen genoegen mee neemt en beroep aantekent, meldt Reuters.

Akkoord leek bereikt

De rechtszaak gaat daarom na vijf jaar opnieuw verder. Dit terwijl er meerdere malen een akkoord bereikt leek tussen beide softwarereuzen. SAP heeft immers deels schuld bekend voor onrechtmatig gebruik van Oracle-softwareproducten via het in 2005 gekochte TommorrowNow. Sinds Oracle daar in 2008 achter kwam, is het echter keer op keer ontevreden over de hoogte van de schadevergoeding.

Dat is niet verwonderlijk. Nadat een Amerikaanse jury in 2008 op de proppen kwam met een duizelingwekkende boete van 1,3 miljard ging SAP in beroep. Het Duitse softwarebedrijf dacht zelf immers aan 40 miljoen dollar, terwijl Oracle vond dat zij recht hadden op 4 miljard dollar. Uiteindelijk werd het bedrag bijgesteld tot eerst 272 miljoen dollar en later dus het vredesakkoord van 306 miljoen dollar.

Oracle wil meer geld

Daarmee leek de kous af. Beide partijen wilden niet verder procederen en TomorowNow was in 2008 al lang en breed opgedoekt vanwege de smet op het bedrijf. Totdat maandag een woordvoerder van SAP in de Duitse media bekend maakte dat Oracle alsnog meer geld wil zien en beroep heeft aangetekend. Volgens de zegsman kan de zaak daarom in het slechtste geval nog twee jaar langer duren.