Dat blijkt uit een gewijzigde verklaring die Oracle heeft afgegeven bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De databasefabrikant, die Sun nu heeft gekocht, laat niet weten om hoeveel banen het gaat. Woordvoerders van Oracle geven ook geen verdere uitleg.

Wel zegt het bedrijf dat het vanaf 28 mei is begonnen met het aanschrijven van de betrokken werknemers. Sun Microsystems heeft zelf in de aanloop naar de overname door Oracle al vele banen geschrapt, ook in Nederland.

Kosten extra ontslagronde

Oracle laat wel los welke kosten het denkt te maken voor deze extra ontslagronde. Dat is 675 tot 825 miljoen dollar, bovenop de eerder al geraamde 325 miljoen dollar voor het reorganiseren van het overgenomen Sun. Oracle heeft gelijk bij de aankondiging van de overname al straffe winstverwachtingen geuit voor het aan te kopen Sun.

Het leeuwendeel (550 tot 650 miljoen dollar) van de nu opgevoerde extra kosten is voor het snijden in het werknemersbestand. De Britse ict-nieuwssite The Register heeft daar een berekening op losgelaten en komt daarmee op zo'n 7500 tot 10.000 ontslagen.

Bron: Channelworld.