Oracle maakt aanstaande week de details bekend van nieuw gemaakte clouddeals met Microsoft, Salesforce.com en NetSuite, toch belangrijke concurrenten in de opkomende software-as-a-service (SaaS) markt. Dat het gaat om partnerschappen met een looptijd van jaren, wilde CEO Larry Ellison wel alvast kwijt, meldt de internationale News Service van Webwerelds uitgeverij IDG.

'Database 12c verslaat SAP HANA'

Oracle komt binnenkort met zijn nieuwe Database 12c, die rechtsreeks moet concurreren met SAP HANA. Volgens Ellison wordt de Oracle Database 12c “een zuilvormige, gecomprimeerde, hoge snelheid, in-memory database.” Hij noemt de aanstaande database een reden waarom hij overtuigd is dat SAP HANA niet kan wedijveren met Oracle.

Veel van de SaaS-leveranciers, inclusief NetSuite en Salesforce.com, gebruiken al lange tijd Oracle’s database bij services. Het ligt in de lijn der verwachting dat zij upgraden naar Oracle Database 12c. Microsoft biedt op zijn beurt zijn concurrerende SQL Server-database aan in veel markten. Een preview van SQL Server 2012 verschijnt eind deze maand, terwijl de eindversie begin 2014 beschikbaar is.

De features van Database 12c uitgelegd door database-specialist Sam Dhanasekaran: