Tegelijkertijd wil het Duitse telecombedrijf zijn Spaanse dochter Ya.com aan France Telecom verkopen. Hiervoor wil France Telecom 320 miljoen euro betalen, zo meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen dicht bij de onderhandelingen.

Door de overname komen de twee kleinste mobiele telecomproviders in Nederland, T-Mobile en Orange, onder de vleugels van Deutsche Telekom.

Orange Nederland lijdt al enige jaren verliezen en slaagt er niet in om een serieuze concurrent van KPN en Vodafone te worden. Orange heeft in Nederland ongeveer 1,9 miljoen mobiele klanten en 612.000 internetklanten. T-Mobile Nederland telde eind vorig jaar ongeveer 2,5 miljoen mobiele bellers.

De Nederlandse divisies van T-Mobile en Orange zouden samen de nummer twee worden qua abonnees, na KPN en iets voor de huidige nummer twee Vodafone.

France Telecom zette de Nederlandse tak van Orange eind mei in de etalage.

Een woordvoerster van Orange Nederland wil het bericht op dit moment ontkennen noch bevestigen. T-Mobile Nederland bevestigt alleen dat het bod dat Deutsche Telekom heeft uitgebracht, is goedgekeurd door de Raad van Toezicht van het bedrijf.