De naamswijziging maakt deel uit van het plan waarbij wereldwijd alle activiteiten in mobiele telefonie en internet van France Telecom worden ondergebracht onder de naam Orange. De naam Wanadoo is hiermee in Nederland vervangen door Orange.

Het samensmelten van de twee merken moet ook het samengaan van diensten als internet, mobiele en vaste telefonie uitbeelden, aldus het telecombedrijf. Om deze zogeheten convergentie te benadrukken, heeft Orange de One Phone aangekondigd, een mobiele telefoon waarmee zowel binnenshuis als buitenshuis gebeld kan worden.

Als de gebruiker binnenshuis is, wordt het toestel een vaste (voip-)telefoon. Belt hij buitenshuis dan gaat de verbinding via het mobiele netwerk. De One Phone zal in het najaar verkrijgbaar zijn in twee modellen, een Samsung en een Nokia. Later volgen meer modellen.

In Nederland zijn ongeveer 1,9 miljoen klanten die mobiel bellen via Orange en ruim 600.000 klanten met een internetabonnement. Het moederbedrijf France Telecom heeft wereldwijd 23 mobiele-telefoniebedrijven en negen internetbedrijven.

Voor de klanten met een Wanadoo-account blijft alles gelijk, antwoordt een woordvoerster van Orange desgevraagd. "Ze kunnen dezelfde wachtwoorden, inlogcodes, homepages en natuurlijk e-mailadressen blijven gebruiken. Ze krijgen er een Orange e-mailadres bij, maar kunnen het Wanadoo.nl-adres gewoon blijven gebruiken."