ING bank maakt zich zorgen over het voortbestaan van automatiseringsbedrijf Ordina, waarin de bank grote financiële belangen heeft. ING staat op het punt om een grote ict-opdracht te verstrekken voor de software-integratie van zijn hypotheektak, maar twijfelt of Ordina wel de meest geschikte kandidaat is.

Afhankelijkheid

Tegelijk vreest de bank dat als Ordina de aanbesteding niet krijgt, het niet uit de rode cijfers komt. Met grote gevolgen voor ING zelf, want de bank heeft tientallen miljoenen aan leningen uitstaan bij Ordina. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Ordina kampt de laatste jaren met veel problemen en is hard geraakt door de economische crisis. En nu ook de overheid de ict-broekriem aantrekt, valt steeds meer omzet weg. ING is zo bezorgd over het bedrijf, dat het Ordina-topman Ronald Kasteel periodiek op het matje roept om de stand van zaken te rapporteren.

Volgens ING is dat ‘regulier overleg met een leverancier’. “De suggestie dat de verschillende rollen elkaar hier beïnvloeden, verwerpen we”, aldus ING tegen het FD. Ordina wil niet reageren.