Volgens Ordina is de kwaliteit en diepgang van de informatie die Pink beschikbaar heeft gesteld niet voldoende om het voorgenomen bod op verantwoorde wijze onderbouwen. Getronics, die eerder aan de kant stapte, heeft hierdoor nu in principe vrij spel. In een verklaring laat Ordina weten gedurende het boekenonderzoek om aanvullende informatie te hebben gevraagd. Dit omdat het bedrijf een antwoord zocht op `gesignaleerde vraagstukken'. PinkRoccade heeft dit verzoek echter geweigerd. Ook nadat beide partijen op verzoek van Ordina over de kwestie hadden gepraat, wilde Pink zijn besluit niet herzien. Aanleiding voor Ordina om geen bod uit te brengen op PinkRoccade. PinkRoccade zal hier echter niet van wakker liggen. Het bestuur en de ondernemingsraad van het bedrijf hebben eerder al hun openlijke voorkeur voor Getronics uitgesproken. Ook FNV Bondgenoten heeft laten doorschemeren niet gecharmeerd te zijn van Ordina als nieuwe eigenaar van Pink.

Bijna

Met deze Getronics was in principe in november vorig jaar al een akkoord voor overname bereikt. Nadat echter bekend werd dat achter de schermen ook met Ordina was gepraat en dat dit bedrijf een hoger bod had gedaan, mengden enkele grootaandeelhouders zich in de discussie. Deze aandeelhouders, waaronder de Nederlandse Staat, eisten dat Ordina het eerder door Pink geweigerde boekenonderzoek alsnog zou mogen uitvoeren. Met veel tegenzin en `onder zware druk' stemde PinkRoccade eind december alsnog in met een boekenonderzoek door branchegenoot Ordina.

Kier

Getronics had eerder gedreigd af te haken indien Ordina inzage in de boeken zou krijgen. Zover heeft het bedrijf het niet laten komen door destijds te zeggen 'ontwikkelingen omtrent het boekenonderzoek op de voet te zullen volgen'. De automatiseerder heeft hiermee de deur voor het al dan niet uitbrengen van een definitief bod op de uitstaande aandelen Pink op een kier gehouden. Indien Getronics zijn eerdere bod van 350 miljoen euro gestand doet, kan de overname snel een feit zijn. Het bedrijf heeft inmiddels een eigen boekenonderzoek achter de rug en weet zich gesteund door het bestuur en de ondernemingsraad van Pink en de vakbonden.