De Origami-pc van Samsung zal in de Verenigde Staten worden verkocht door hardwarewinkel CDW. Daarnaast zal winkelketen Best Buy vanaf 7 mei ook het apparaat aanbieden.

Hoewel Microsoft bij de lancering van de Origami op de Cebit in Duitsland nog zei dat de prijs tussen de vijfhonderd en duizend dollar zou komen te liggen, gaat het apparaat volgens Samsung 1099 dollar kosten. In Zuid-Korea kost de Origami 1.199.000 won (ruim 1000 euro).

Jupiter Research-analist Joe Wilcox vindt de prijs aan de hoge kant. "Dit is teveel voor de grote massa consumenten die het als digitaal apparaat erbij willen hebben", denkt Wilcox. "Samsung en partners hebben veel energie gestoken in het maken van een ultramoderne en innovatieve pc en het is terecht om daar een goede prijs voor te vragen want het vervangt zowel de pc als de pda."

De Origami is een pc die de helft van de notebook groot is, een 7-inch beeldscherm heeft en die draait op Windows XP. Met het apparaat kunnen gebruikers mobiel internetten, muziek- en videobestanden afspelen en games spelen.