De oud-ceo van HP is op dit moment al een adviseur van de Republikeinse presidentskandidaat. Toen ze nog bij HP zat, werd ze door Forbes Magazine uitgeroepen tot meest machtige vrouw in de zakenwereld. Er zijn zelfs geruchten waarin haar naam zelfs voorbijkomt als mogelijke kandidaat voor het vicepresidentschap.

Functie

Fiorina wild niet specificeren welk ambt ze precies zou willen bekleden. Toch zou minister van Economische Zaken het meest voor de hand liggen. "Er zijn zo ontzettend veel mensen die zich vereerd zouden voelen om bij president McCain in het kabinet te mogen zitten," aldus Fiorina. "En dat geldt ook voor mij. Het hangt af van de kans die ik krijg."

Onkunde

McCain heeft wel wat economische know-how nodig. Opinieonderzoeken wijzen uit dat de economie het belangrijkste onderwerp is van veel kiezers, terwijl zowel McCain als Barack Obama zich nog moeten profileren op het onderwerp. McCain zei in de voorverkiezingen zelfs dat hij 'niet zoveel van economische problemen wist als zou moeten'.

De steun van Fiorina kan McCain wat dat betreft goed gebruiken. Het feit dat ze een vrouw is, is ook niet vervelend voor zijn campagneteam. Ze is namelijk een van de weinige die een aanzienlijke rol speelt. Ze is al een aantal maanden bezig voor de presidentskandidaat. Ze prijst hem aan en probeert geld voor hem in het laatje te krijgen. Bovendien wordt ze elke keer naar de voorgrond geschoven als het om economische kwesties gaat in de campagne.

Activiteiten

Toen Carly bij HP zat, was ze een van de bekendere gezichten van de dot-com hype. Het lukte haar om in 2002 een controversiële fusie met Compaq door te laten gaan. Drie jaar later moest ze opstappen, toen er vanuit het bedrijf steeds meer kritiek kwam op haar leiderschapsstijl. Sinds die tijd is ze politiek commentator voor Fox Business geweest en zet ze zich in voor McCain's presidentscampagne.