De aftrap voor de Internet-discussie werd gisteren in Den Haag verricht door staatssecretaris Terpstra van Volksgezondheid.

De ouderen die zich hebben verenigd in Seniorweb kunnen elke week discussieren over een ander onderwerp met andere politici. Tot en met 6 april is het onderwerp 'Zorg en gezondheidszorg'. Gedebatteerd kan onder meer worden met Erica Terpstra (VVD), Jacques de Milliano (CDA), Rob Oudkerk (PvdA), Jet Nijpels (Senioren2000) en André Rouvoet (RPF).

In het debat worden pittige uitspraken afgewisseld met politieke propaganda. Opmerkelijk is de bijdrage van Jacques de Millano (CDA) in de discussie. Hij noemt de zorgsector "de Titanic van het paarse kabinet: in feeststemming onder een blauwe hemel van economische voorspoed voeren kapitein Borst en loods Terpstra op een ijsberg. Chaos aan boord. Pompen of verzuipen galmt door de luidsprekers en in het zicht van de verkiezingen worden miljoenen beloofd voor reparatie."

De nodige discussie ook rondom het kunstgebit. De PvdA en de AOV/Unie 55+ claimen allebei dat zij ervoor gezorgd hebben dat het gebit weer terug is in het Ziekenfonds. Rob Oudkerk van de PvdA vindt dat het volksgezondheidsbeleid van het paarse kabinet "geen schoonheidsprijs verdient". In Paars II moet het anders, vindt hij.

In de komende weken zullen alle fractievoorzitters van de partijen in de Tweede Kamer mee discussieren, behalve de leden van de CD. Ook premier Kok zal zijn steentje bijdragen aan de discussie. Aan bod komen Criminaliteit en (on)veiligheid, Ouderen, participatie en politiek en tenslotte Werk, inkomen en armoede. De onderwerpen hebben direct met ouderen te maken, maar ook andere belangstellenden kunnen mee debatteren.

Voor de beste debaters is er elke week een computerbon ter waarde van vijftig gulden. Voor de politici zit er wellicht stemmenwinst in.