In de aanklacht die is ingediend in de staat Illinois, claimen de ouders dat Microsoft en winkelketen Wal-Mart verantwoordelijk zijn voor het oververhit raken van de stroomkabel van de spelcomputer. Die oververhitting zou de oorzaak zijn van de brand waarmee Wade Kline, het zoontje van de eisers, om het leven kwam.

De aanklacht werd al in december 2006 ingediend, maar kwam deze week pas aan het licht doordat Wal-Mart een motie indiende om de rechtszaak te verplaatsen van een staatsrechtbank naar het federale gerecht. Naast Microsoft en Wal-Mart is ook de niet bij naam genoemde producent van het stroomsnoer aangeklaagd.

Het gezin eist 50.000 dollar wegens geleden schade. Het huis van de familie Kline brandde eind 2004 af, waarbij baby Wade het leven liet. In februari 2005 riep Microsoft 14 miljoen stroomkabels van de Xbox terug wegens mogelijk brandgevaar, zo meldt Dailytech.

In een verklaring uit Microsoft zijn medeleven met de familie. Het bedrijf zegt echter ook dat het 'niet op de hoogte is van bewijs dat de Xbox de brand veroorzaakte'.