Ouders met kinderen blijken vaker van internet gebruik te maken dan volwassenen zonder kinderen, zo blijkt uit een studie van het Pew Internet & Life Project onder 1.677 Amerikanen. Onder ouders heeft 70 procent van de huishoudens internettoegang, bij de kinderloze volwassenen is dat 53 procent.

Hoewel de internetpenetratie bij ouders hoger ligt, is de gemiddelde online tijd minder dan bij niet-ouders. Die laatste groep is gemiddeld 94 minuten per dag online, terwijl ouders niet langer dan 81 minuten op internet rondsurfen.

Ouders blijken internet vooral te gebruiken als vraagbaak bij gezondheidskwesties. Maar liefst tweederde van de Amerikaanse ouders gebruikte het web voor het opzoeken van informatie over de gezondheid.

Het enige wat niet-ouders vaker doen op internet is een instant messenger gebruiken en chatten in een chatroom. Het gebruik van e-mail blijkt bij beide groepen ongeveer gelijk te zijn.

Vier op de tien kinderen zegt het internetten zelf te hebben aangeleerd. Hierbij blijkt overigens een duidelijk verschil te bestaan tussen jongens en meisjes. Jongens zijn vaker autodidact, terwijl meisjes het vaker van hun ouders leren. Bijna een kwart van de jongeren krijgt uitleg over internet van een vriend.