Jamster verkoopt ringtones en andere mobiele content en is sinds juni 2004 eigendom van Verisign. In Europa is het bedrijf ook wel bekend als Jamba.

Tegen Jamster is een class action rechtszaak aangespannen. De aanklagers hopen hierdoor dat de uitspraak zal gelden voor alle gedupeerden van het bedrijf.

De aanklacht is ingediend door Charles Ford die claimt dat zijn dochter buiten haar wil door Jamster op hoge kosten wordt gejaagd. Volgens Ford is zijn dochter regelmatig 75 dollar per maand kwijt geweest aan content waar ze zelf niet eens om gevraagd had.

Jamster is pas sinds vorig jaar in de VS actief. Het bedrijf biedt zowel op televisie als op internet ringtones gratis aan. Daarvoor moeten gebruikers een sms-bericht naar het bedrijf sturen. Ze ontvangen hierop meerdere antwoorden terug waarvoor 1,99 dollar per bericht wordt gerekend, plus de kosten die de telecomprovider rekent voor sms-berichten.

Daarbij komt dat Jamster veel adverteert op zenders als Nickelodeon en zich dus duidelijk richt op kinderen, aldus de aanklagers."Ze proberen jongeren met een mobiele telefoon tot de service te verleiden op kosten van hun ouders."