Het eerste resultaat van dit onderonsje zal te zien zijn in Outlook 98, de jongste versie van de e-mail- en nieuwsgroepen-applicatie van Microsoft. In plaats van zijn eigen fax-software gaat Microsoft Outlook uitdossen met componenten van WinFax Pro van Symantec.

WinFax Pro wordt in Outlook 98 omgedoopt tot Starter Edition en zal alle bestaande fax-onderdelen in Outlook 97 vervangen: nieuwe voorzieningen worden echter niet toegevoegd.

Michael Kerman, vice-president van Symantec, spreekt van een één-op-één uitwisseling tussen WinFax Pro en Outlook. "Onze fax-software zal in elk product te vinden zijn dat wordt gebundeld met Outlook." Dat betekent voor de fax-software van Symantec een behoorlijke uitbreiding van het aantal gebruikers. Outlook is ook te vinden in de Small Business Edition van de kantoorbundel Office en als vrijstaande mail-applicatie. De 'Starter Edition' zal ook onderdeel worden van Microsoft BackOffice.

De nauwe samenwerking tussen Symantec en Microsoft zal ook op andere terreinen te zien zijn. De contacten tussen de twee bedrijven lopen bij Symantec via de Remote Productivity Business Unit, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Act (een informatiemanager voor zakenmensen) en PC Anywhere (een applicatie om op afstand contact te leggen met PC's en servers).

Voor Microsoft lost de integratie van WinFax Pro met Outlook 98 een aantal problemen op. "De fax-mogelijkheden van eigen makelij werkte niet met wijze waarop we Outlook 98 voor het Internet hadden geconfigureerd", aldus product manager Doug Stenberger. De overeenkomst betekent ook dat Microsoft niet meer zijn eigen fax-programma hoeft te maken.

Verwijzingen in Vindex naar WinFax: 73.