Sinds maandagochtend vroeg is de ov-chipkaart.nl niet bereikbaar. Op de site kunnen onder meer kaarten aanvraagd worden, en kan je persoonlijke saldoinformatie opvragen. Dinsdagmiddag was de site weer online.

Diverse Twitteraars maken melding van de storing, en Webwereld werd ook getipt door lezers. Een woordvoerder van Trans Link Systems, vertelt dat maandagavond de eerste meldingen binnenkwamen over de storing. Volgens het bedrijf is de storing niet landelijk. Op diverse computers zou de site continu bereikbaar zou geweest.

Trans Link Systems ontkent dat er een verband is met de toeloop van vele duizenden studenten, die sinds deze week hun OV-chip-studentenkaart op kunnen halen. Voor studenten is er een aparte informatiesite gemaakt, die wel online is.

Klantenservice niet bereikbaar

Dinsdag rond het middaguur hebben inmiddels 85.000 studenten hun nieuwe kaart opgehaald, vertelt een woordvoerder van Studenten OV-chipkaart. De ophaalpunten, niet te verwarren met de oplaadpunten, konden de drukte maandag een tijdlang niet aan. Bellen naar de OV-chipkaart klantenservice is ook overbelast, de verbinding wordt automatisch verbroken.

Volgens de woordvoerder van Studenten OV-chipkaart trekt de studentendrukte een zware wissel op het systeem. Elke registratie van een student moet doorgegeven worden naar de IB Groep, en door de massale toeloop veroorzaakt dit "instabliteit" in het systeem, aldus de woordvoerder. Alle studenten moeten hun OV-chipkaart uiterlijk 31 januari ophalen.

Update 1: reactie Trans Link Systems

Update 2: reactie Trans Link Systems verduidelijkt