Dit meldt de Volkskrant. De overheid test de persoonlijke pagina's sinds begin dit jaar in stilte. Toenmalig minister Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing gaf het startschot voor de tests.

Op de persoonlijke pagina kan iedere burger straks naast belasting- en uitkeringsgegevens informatie over kinderbijslag, vergunningen en andere overheidsgegevens vinden. Burgers krijgen inzicht in hoe ze bij verschillende instanties geregistreerd staan en kunnen veel formulieren digitaal invullen, zo meldt de Volkskrant.

Het ministerie van Bestuurlijke Vernieuwing omschrijft de gepersonaliseerde pagina's als een 'transactieportaal', waarop de mensen hun zaken kunnen regelen. Over het uiterlijk van de pagina's is nog niets bekend en er is ook nog geen lanceerdatum.

Het inititatief voor de digitale verzamelplek voor overheidsadministratie hangt samen met de digitale pas 'Digid' die elke burger van een inlogcode voorziet waarmee overheidsdiensten online kunnen worden geregeld. De Belastingdienst zegt een belangrijke rol te spelen in het project vanwege de ruime it-ervaring die de fiscus heeft opgedaan.

De Belastingdienst ziet, net als de Tweede Kamer, ook graag een pagina voor het pensioenregister. Minister De Geus van Sociale Zaken vindt zo'n pensioenregister echter geen taak voor de overheid, maar voor pensioenfondsen, zo meldt de Volkskrant. Als het kabinet blijft uitgaan van dat standpunt, zullen pensioengegevens niet op de persoonlijke pagina's verschijnen.