Bain Capital Partners en het Chinese Huawei Technologies kunnen het niet eens worden met het ‘U.S. Committee on Foreign Investments in the United States’ (CFIUS) en hebben het voorstel aan CFIUS ingetrokken. De overname is echter zeker niet van de baan, zo lieten de betrokken partijen gisteren weten.

Eerder werd al bekend dat de Amerikaanse autoriteiten met name uit veiligheidsoverwegen vraagtekens plaatsen bij de overname. De Amerikaanse politiek zou de bemoeienis van Huawei zien als 'een aanval op de nationale veiligheid van Amerika'. 3Com levert intrusion prevention-technologie aan het Pentagon dat vorig jaar claimde dat zijn IT-systemen onder vuur lagen van het Chinese leger.

In oktober heeft 3Com de U.S. Securities and Exchange Commission nog laten weten dat Bain Capital als grootste aandeelhouder een controlerend vermogen krijgt in 3Com. “Huawei zal geen enkele controle krijgen over de bedrijfsvoering.” Dit pleidooi lijkt nu tevergeefs.

“We zijn erg teleurgesteld dat we voor deze transactie geen overeenkomst hebben kunnen bereiken met het CFIUS”, zo laat CEO Edgar Masri van 3Com in een verklaring weten. “Maar we blijven samen met Bain Capital Partners en Huawei werken aan alternatieven die de zorgen van het CFIUS wegnemen.”

Bron: Techworld