Voor de overname betaalt KPN 95 miljoen euro, zo hebben de partijen maandag bekendgemaakt. "Doordat Tele2 veel klanten heeft in Wallonië en omdat Tele2 diep geworteld is in de zakelijke markt, geeft deze transactie KPN-dochter Base de mogelijkheid haar aanwezigheid in België uit te breiden", stelt KPN. Bovendien kan KPN nu in België meer zogeheten cross-selling pakketten leveren.

"Ik ben van mening dat de overgang van vast naar mobiel in combinatie met het aanbieden van breedband pakketten Base een concurrentievoordeel zal opleveren", zo laat Stan Miller van de raad van bestuur van KPN weten. "Dankzij deze overnames heb ik er het volste vertrouwen in dat Base nu de distributie- en verkoopschaal heeft om zijn activiteiten in België verder winstgevend te kunnen uitbreiden."

De overname betekent voor KPN een terugkeer op de Belgische markt voor vaste telefonie en internettoegang. Eind 2002 verdween KPN daar van de markt nadat Scarlet de activiteiten van KPN Belgium en het Belgische Planet Internet overnam.

De overname van Tele2/Versatel België moet nog worden goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteit.