De overname van Ziggo door UPC-moeder Liberty Global gaat in eerste instantie voor banenverlies zorgen. Concrete aantallen of afdelingen worden daarbij nog niet genoemd, maar dat er koppen gaan rollen staat volgens CFO Bert Groenewegen van Ziggo vast. "De fusie kost op korte termijn absoluut banen", zegt Groenewegen tijdens de persconferentie over de overname.

Lees ook:

UPC-moeder neemt Ziggo over Overname Ziggo leidt tot jarenlange rechtszaken

Daarin geeft Europees directeur Diederik Karsten van Liberty Global aan dat gedwongen ontslagen waarschijnlijk niet kunnen worden uitgesloten. Volgens Groenewegen neemt de werkgelegenheid bij de straks enige Nederlandse kabelaanbieder uiteindelijk wel toe, omdat het bedrijf volgens hem op langere termijn zal groeien.

Vakbonden ingelicht

Vanmiddag worden de vakbonden op de hoogte gesteld door de directie van Ziggo. Tegenover de NOS sprak vakbond CNV vanmorgen al zijn zorgen uit over de gevolgen voor het personeel. Zij voorspelden al dat de fusie personele consequenties zou hebben en zijn ook bang dat het Amerikaanse Liberty Global het huidige overlegmodel in de wind zal slaan.

Zoals bekend moeten eerst de aandeelhouders en marktwaakhond ACM akkoord gaan met de overname, die daarbij ook nog langs Brussel gaat bij de mededingingsautoriteit. Naar verwachting gaan hier zeker enkele maanden overheen.