In januari van dit jaar steeg het aandeel Logitech plotseling sterk, na geruchten dat Microsoft een overnamebod zou lanceren. Analisten lieten kort daarna weten dat het overnamebod, dat op 8 miljard zou staan, onzin was en ook Logitech board member Daniel Borel, de grootste aandeelhouder van het bedrijf, liet weten geen enkele reden te hebben zijn belang in het bedrijf te verkopen, link meldt Reuters.

Concurrentie is motivatie

In een interview licht De Luca het verhaal toe: "De aandelen stegen maar voor een dag. Het zou daarbij sowieso een operatie zijn die totaal onlogisch is. Zonder concurrentie verliest Logitech de druk om voor innovatie te zorgen. Daarnaast zouden er veel problemen zijn met de antitrust wetgeving, samen met Microsoft zou er een wereldwijde monopolie ontstaan op het gebied van muizen en keyboards. Logitech is marktleider op het gebied van muizen en Microsoft is onze grootste concurrent met 30 procent van onze markt."

Geen aandeel voor Microsoft

Op de vraag of Microsoft dan een aandeel zou hebben gekocht in Logitech, reageerde De Luca eveneens ontkennend: "Het zou niet opportuun zijn aangezien we concurrenten zijn. Ik ben echter wel trots op het feit dat een klein aandeel is gekocht door de Melinda en Bill Gates Foundation!"

100 miljoen voor research

Volgens de topman investeert Logitech zo'n 100 miljoen dollar per jaar in onderzoek en ontwikkeling en maakt het bedrijf zich geen enkele zorgen om concurrenten vanuit Azië. Ook is Logitech niet bang dat de computermuis zal verdwijnen door de toenemende populariteit van laptops: "Of de muis sterft door de laptop? In tegendeel, de muis zorgt nog altijd voor een derde van onze inkomsten. Daarbij is de verkoop van deze randapparatuur met 25 procent gestegen."