Volgens de Commissie leidt de overname niet tot een verstoring van de markt en mag de acquisitie uitgevoerd worden, zo schrijft Iex.nl. De activiteiten van Multikabel en Casema overlappen elkaar amper, waardoor er volgens de EC geen problemen ontstaan.

De investeringsmaatschappijen zijn flink bezig met diverse overnames in het Nederlandse kabellandschap. In oktober 2005 kochten ze Multikabel voor 515 miljoen euro. In juli dit jaar volgde Casema met een overnamebedrag van 2,1 miljard euro. Een maand later werd bekend dat de twee bedrijven ook hun zinnen hebben gezet op Essent Kabelcom, bekend van @Home. Voor die acquisitie leggen de investeerders een bedrag van 2,6 miljard euro op tafel.

De overname van Essent Kabelcom dient nog wel goedgekeurd te worden door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), wat enkele maanden kan duren. Indien de overname wordt goedgekeurd, hebben Cinven en Warburg Pincus 3,3 miljoen klanten. Daarmee streven ze UPC voorbij dat in Nederland ongeveer 2,2 miljoen klanten heeft.