Dat bericht de website TorrentFreak die een rondgang maakte langs beheerders van verschillende concurrenten van LimeWire. Het bedrijf achter LimeWire werd vorige week gedwongen te stoppen met het aanbieden en ondersteunen van het peer-to-peer-programma. Dat oordeel velde een New Yorkse rechter in een proces dat de Recording Industry Association of America (RIAA) tegen LimeWire had aangespannen.

Dit heeft geleid tot een grote stijging van downloads bij LimeWire-alternatieven. De beheerders van de clients wilden niet allemaal officieel reageren omdat ze vrezen dat dat de RIAA hen zal aanmerken als volgende doelwit.

Toename van 780 procent

De site MP3Rocket wil wel kwijt dat er "een fijne toename aan downloads" is waargenomen na het offline gaan van LimeWire. Toch verandert de site van strategie uit angs voor juridische druk en jurisprudentie die mogelijk volgt uit deze rechtszaak. In de komende weken wordt de site omgetoverd tot een service die het mogelijk maakt mp3-bestanden te downloaden uit YouTube-video's.

De enige site die statistieken wilde leveren is BearShare, een legale peer-to-peer client. Na het sluiten van LimeWire afgelopen woensdag registreerde de site een downloadtoename van 780 procent in de VS. Een stijging van 8000 tot 64.400 per dag.