Vanaf 10 maart is de site niet meer te bereiken, melden gebruikers op het Boober-forum. In de periode daarna zou de site nog wel bereikbaar zijn geweest via een alternatieve url, maar dat domein is inmiddels ook buiten werking. Het security certificaat van de site verliep al weken daarvoor, merkt een bezoeker van het forum op.

Onder gebruikers is er onrust over het geld dat is uitgeleend. "Ik maak me meer zorgen of het geïnde geld wel bij de uitleners terechtkomt", schrijft Kelly op het forum. Anderen zeggen dat de betalingen wel nog binnenkomen, ondanks het feit dat de site offline is.

Alternatieven

Boober.nl was het eerste p2p-leenplatform in Nederland. De site moest in 2007 van de stoppen van de rechter totdat het een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) had. Later legde de AFM de site harde voorwaarden op, en kon er een doorstart worden gemaakt.

Door die regulering ontstonden er een paar andere initiatieven zoals Frooble en Trundo die hetzelfde beoogden als Boober. Frooble is nog in de lucht. De site van Trundo vermeldt sinds september 2007 de boodschap 'coming soon'. Een woordvoerder liet destijds weten dat 'uit concurrentieoverwegingen' de startdatum van de site nog niet bekendgemaakt mocht worden.

Boober was niet bereikbaar voor commentaar. De telefoon van het bedrijf is nog aangesloten, maar werd niet opgenomen.