Het bedrijfje laat vandaag weten dat de bèta van de webgebaseerde applicatie niet lang op zich laat wachten, en dat inschrijven nog mogelijk is.

Met de tool moet het mogelijk worden om in een tijdsbestek van enkele uren een beeld te krijgen van de hardware en de software die daarop draait. Zo kan de beheerder bijvoorbeeld een overzicht opvragen van de geldigheidsduur van de softwarelicenties, of van de patchstatus van de systemen. Paglo kan niet worden ingezet voor het doorvoeren van reparaties of configuratiewijzigingen; daarvoor blijft specifieke beheersoftware noodzakelijk.

De ‘crawler’ voor het verzamelen van de gegevens is open source, terwijl de rest van de applicatie proprietary technologie is. De webgebaseerde applicatie draait op Internet Explorer 7, Firefox en Apple’s Safari. De gevonden resultaten worden opgeslagen op servers van Paglo en via een wachtwoord beschikbaar gesteld aan de gebruiker.

Paglo is overigens zeker niet de eerste speler op dit gebied. Naast enkele nichespelers bieden ook grote beheerpakketten zoals HP’s OpenView een vergelijkbare functionaliteit. Voor kleinere bedrijven kunnen die beheerpakketten echter al snel onbetaalbaar zijn.

Bron: Techworld