Microsoft bestaat nu nog uit een aantal divisies die in de afgelopen jaren niet of nauwelijks zijn veranderd, behalve dat er nieuwe gezichten aan het roer zijn gekomen. Maar volgens All Things D, het technologieblog van de Wall Street Journal, gaan die divisies verdwijnen,. Sommige gaan in elkaar over, andere krijgen een ander naam. Mogelijk krijgen bepaalde managers nieuwe sleutelrollen, zoals Don Mattrick, de president van de Interactive Entertainment divisie, verantwoordelijk voor het succes van de Xbox.

Waar stopt Microsoft Windows in?

All Things D zegt verder dat het nog onduidelijk is hoe die nieuwe en veranderende rollen eruit gaan zien, wie er (gedwongen) het bedrijf moeten verlaten en waar bijvoorbeeld Windows, nog steeds de melkkoe van het bedrijf, onder zou moeten vallen. De onduidelijkheid in het bericht van All Things D zorgt in ieder geval voor veel speculatie in andere Amerikaanse media.

Zo schrijft InfoWorld.com, een Amerikaanse zustersite van Webwereld, dat het logisch lijkt dat Mattrick een grotere rol krijgt en mogelijk zelfs zeggenschap over de gehele ‘devices’-deel van Microsoft. Hij zou dan Andy Lees, de baas over Windows Phone, met zich mee krijgen. De andere helft van Microsoft, het services-deel, komt dan te hangen onder Satya Nadella, die nu Server and Tools onder de vleugels heeft.