Microsoft, Palm en Verizon zullen dat tijdens een persconferentie in San Francisco aankondigen, volgens een aantal bronnen. Officieel is er over de persconferentie weinig bekend. Alleen dat de drie bedrijven, vertegenwoordigd door Bill Gates, Ed Colligan (directeur Palm) en Denny Strigl (directeur Verizon), 'een aankondiging' zullen doen.

De geruchten over de komst van de Treo 700 met Windows Mobile 5.0, doen echter al langer de ronde. De nieuwe Treo, een handcomputer waarmee ook telefoongesprekken kunnen worden gevoerd, zal door de Amerikaanse telecomprovider Verizon worden verkocht.

De keuze voor Microsoft als leverancier van het besturingssysteem komt niet helemaal uit de lucht vallen. Analisten speculeren al sinds de scheiding tussen Palm en Palmsource, het bedrijf dat het besturingssysteem Palm OS maakt, over de mogelijkheid dat Palm ooit voor een ander besturingssysteem zal kiezen.

Volgens een analist van Current Analysis is het logisch dat Palm kiest voor Windows Mobile sinds de koppeling met Exchange gemaakt kan worden. Dit is een belangrijke voorwaarde om bij zakelijke gebruikers in de smaak te vallen.