De browser maakt gebruik van een compressietechniek waardoor tekst snel kan worden gedownload. Verder is het programma specifiek ontwikkeld om webpagina's te tonen op kleine schermen.

Het programma is volgens Palm uitgerust met alle standaardfuncties die browsers voor pc's ook hebben, zoals het aanmaken van bookmarks en het cachen (opslaan) van webpagina's.

De browser gaat 19,95 dollar kosten. Begin april kunnen Amerikaanse Palm-gebruikers het bladerprogramma downloaden van de site van het bedrijf. Eind april zal de browser ook aan Europese klanten worden aangeboden, via de site PalmDirect.com.

De stap van Palm om een eigen browser te ontwikkelen past in de strategie van het bedrijf om zich meer te richten op de markt voor mobiele communicatie.

In zijn laatste handhelds legt Palm meer en meer het accent op internettoepassingen. Palm heeft verder eerder deze maand al een Bluetooth-kaart uitgebracht voor draadloze communicatie tussen de handhelds met andere apparaten.

Handspring, de handheldmaker die een licentie heeft op het besturingssysteem van Palm, bracht enige tijd geleden al een eigen browser uit onder de naam Blazer.